Alexandra Järgren

Glutenfritt morotsbröd

Vill dela med mig av ett glutenfritt morotsbröd som går superlätt och snabbt att baka. Hittade recepten hos Anja Forsnors blogg.
Jag bakade brödet igår och åt det till frukost imorse, man blir så mätt och man håller sig mätt länge. Brödet är även glutenfritt och laktosfritt.

Saftigt morotsbröd

4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
6 ägg
2 dl vatten
2 tsk bakpulver
3 tsk fiberhusk
0,25 dl linfrön
0,25 dl solrosfrön
0,25 dl pumpafrön
2,5 dl rivna morötter

Gör så här:
Börja med att sätta på ungen på 200°.
Blanda ägg och vatten i en skål.
Ta alla torra ingredienser i en annan skål och blanda.
Blanda i torra ingredienserna i ägg och vatten skålen.
Tillsätt de rivna morötterna.
Låt smeten vila 5-10 min.
Smet brödformen med kokosolja.
Låt brödet stå i ugnen ca 25-30 min och låt det få en fin gyllenbrun färg.

Brödet är klart och redo för att ätas :)
Hoppas det smakar!

Love, WorkoutMama

image image image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats