Alexandra Järgren

GLUTENFRITT BRÖD

image

Till alla brödälskare!!

Hälsosamt bröd, glutenfri formfranska! Jag älskar verkligen bröd men som sagt det vita brödet vi köper i butik kanske inte är världens nyttigaste eller näringsrikaste. Så jag testade ett nytt recept för ett hälsosammare alternativ och det blev riktigt gott.

Ingredienser

  • 4 dl fet yoghurt
  • 4 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk fiberhusk
  • 50 gram smör
  • 4 msk mjölk
  • chiafrön till att strö över brödet

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen 175*c
  2. Smält smöret och vispa det med äggen
  3. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke
  4. Häll i de torra bland äggblandningen och tillsätt mjölken
  5. Låt smeten vila i 10 min
  6. Lägg smeten i en form i klädd med aluminiumfolie, strö chia frön över smeten
  7. Grädda i ca 35 min

imageimageimageimage

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats